zeilen en windsurfen rond ibiza
IBIZA ZEILEN en WINDSURFEN  zeilen en windsurfen rond ibiza

             IBIZA ZEILEN en WINDSURFEN

IBIZA ZEILENIBIZA perfecte zeil lokatieIBIZA ZEILEN en WINDSURFEN

IBIZA ZEILEN & WINDSURFEN bied niet alleen hulp bij het vinden van scholen en jachthavens waar je kunt leren zeilen, zeilscholen dus, en scholen waar je leert windsurfen, kitesurfen of parasailen omdat Ibiza een ongekend uitgebreid aanbod van zeilbootverhuurders en zeilscholen kent.
Het eiland Ibiza en de haar omringende zee, met nog eens 48 kleinere eilandjes zijn, mede dankzij het perfecte klimaat, een geweldig gebied om uiteenlopende watersporten te beoefenen zoals zeilen, windsurfen, kitesurfen en parasailen.

Er worden op Ibiza jaarlijkse zeil-evenementen georganiseerd, zoals de belangrijke zeilrace wordt gehouden in het Paasweekend, de Ruta de la Sal (de Zoutroute).
Er worden bij deze zeezeilrace 2 routes gezeild, één langs de noordelijke route, die vertrekt vanaf Barcelona naar Ibiza, en langs de oostelijke route die vertrekt in Denia.
Er zijn drie categorieën voor deelnemende zeiljachten: klassieke kruisers van 10, 20 en 30 m. de multi-hull schepen, en de indrukwekkende catamarans. Meer info www.larutadelasal.com.

IBIZA ZEILEN & WINDSURFEN helpt u ook bij het vinden van bootverhuur en bootcharters, evenals, de verschillende afmetingen catamarans op Ibiza.
U vind op Ibiza vele charter zeilboten waaronder zeiljachten en catamarans in alle maten, maar ook speedboten, en natuurlijk jet-skis. De jachten worden verhuurd mét of zonder schipper.

Mocht je boot reparaties nodig hebben, dan koerst IBIZA ZEILEN & WINDSURFEN je naar verschillende gespecialiseerde jachtwerven, waar deze professioneel uitgevoerd kunnen worden.

Speciale bootmakelaars die bemiddelen bij de aanschaf of verkoop van een motor jacht of zeilboot zijn ook gemakkelijk te vinden in IBIZA ZEILEN & WINDSURFEN mocht je besluiten een jacht te kopen of te verkopen.

WINDSURFEN en KITESURFEN op Ibiza, waar zowel watercondities als het klimaat ideaal zijn voor zowel het beoefenen van de zeilsport, als voor windsurfen, en sinds kort ook kitesurfen.
Houd er wel rekening mee dat de mooie maar grillige kustlijn van het eiland ook een aantal gevaren kent.
Zo vind je, volgens zeggen, de beste waves = golven, in het noorden bij Aguas Blancas.
Maar zijn er ook plaatsen met rotsachtige en scherpe koraal riffen, waar je je lelijk aan kunt openhalen. Pas dus op, informeer vooraf bij de plaatselijke bevolking of andere surfers.
Sinds enige tijd zie je overal aan de kusten van Ibiza meer en meer kitesurfers verschijnen, en is er zelfs een school waar je deze sport kunt leren.

Ibiza 4 all, IBIZA ZEILEN en WINDSURFEN - Alles over Zeilen en Windsurfen rond Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org